3x Groene smoothie

3x Groene smoothie

Groene smoothies zijn tegenwoordig erg populair. Er zijn veel verschillende variaties groene smoothies mogelijk en naast dat deze smoothies superlekker zijn, zijn ze ook nog eens erg gezond. In deze blog vertellen we je meer over groene smoothies en geven we je inspiratie om zelf een groene smoothie te maken met gember sap.

Inhoudsopgave

Wat moet er in een groene smoothie?

Het leuke aan een groene smoothie is, dat je helemaal zelf kan bepalen wat je erin doet. Wel één kleine voorwaarde: er dienen groene groenten in gebruikt te worden, anders is het natuurlijk geen groene smoothie meer. Hieronder vind je 3x groene smoothies recepten, zodat je eens kan proberen welke groene smoothie jij lekker vindt.

Groene smoothie ontbijt

Veel mensen drinken een groene smoothie als ontbijt, dit is namelijk een hele goede manier om de dag te starten. Hieronder vind je een recept voor een groene ontbijt smoothie. De ingrediënten die je hiervoor nodig hebt zijn:

 • 150 ml havermelk
 • 25 g courgette
 • 50 g mango
 • 50 g avocado
 • 10 ml G’nger Pure of G’nger Original gember sap.

Het maken van de smoothie is heel eenvoudig: doe alle (gewassen) ingrediënten en de gember sap bij elkaar in de blender en laat de blender dit tot een gladde massa pureren. Je kan ook gebruik maken van een staafmixer, indien je geen blender hebt.

3x Groene smoothie
3x Groene smoothie

Groene smoothie spinazie

Spinazie is een ingrediënt dat in veel verschillende groene smoothies gebruikt wordt. Het geeft niet alleen de kenmerkende felgroene kleur af, maar is ook ontzettend gezond. Wil jij een groene smoothie met spinazie maken? Dit is wat je hiervoor nodig hebt:

 • Een grote hand bladspinazie
 • 1 kleine banaan
 • 1 appel
 • 150 ml kokoswater
 • 10 ml G’nger Pure of G’nger Original gember sap

Doe wederom alle ingrediënten in de blender (of gebruik een staafmixer) om je smoothie te bereiden. Enjoy!

Green smoothie detox

Op zoek naar een lekkere groene detox smoothie? Dit zijn de ingrediënten:

 • Een grote hand bladspinazie
 • 100 ml kokoswater
 • 50 ml water
 • 10 ml G’nger Pure of G’nger Original gember sap
 • Een handje frambozen
 • Chia zaad

Doe alle ingrediënten behalve de frambozen en het chia zaad in de blender en maak er een gladde smoothie van. Voeg hierna een paar frambozen toe en bestrooi de smoothie met chia zaad. Klaar is jouw groene detox smoothie!

3x Groene smoothie

Hoe vaak per dag groene smoothie?

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn groene smoothies ontzettend gezond en zijn er veel verschillende variaties mogelijk. Je kan dus in principe best vaak een groene smoothie drinken, maar overdrijf het niet. Maximaal twee groene smoothies per dag is een goede richtlijn.

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024