Wat doet gember met je lichaam?

Wat doet gember met je lichaam?

Wat doet gember met je lichaam? Wij zijn voor jou op onderzoek uitgegaan. 

Inhoudsopgave

Is gember gezond? 

Wist je dat: gember heel veel vitaminen en mineralen bevat? Hierdoor heeft gember superveel goede eigenschappen. Zo bevat gember de volgende vitamines: 

 • B6
 • B2
 • B1
 • Calcium
 • Ijzer
 • Vitamine C
 • Ijzer
 • Zink

Wat gember doet met je lichaam? Gember helpt bij verschillende processen in het lichaam. Er zijn drie belangrijke werkzame stoffen in een gemberstronk:

 1. Shogoal: werkt ontstekingsremmend en pijnstillend [1]
 2. Gingerol: makes it spicy, vermindert misselijkheid [1]
 3. Zingiberene: deze stof zorgt voor de geur van gember en draagt bij aan een gezonde spijsvertering, goodbye opgeblazen gevoel [2]
Wat doet gember met je lichaam

Verse gember

Gember is in veel soorten beschikbaar. Zoals verse gembersap, gemberpoeder, gemberthee, gedroogde gember, gemberpillen maar natuurlijk ook verse gember. Je kunt verse gember in verschillende drankjes gebruiken maar je kan het ook in gerechten gebruiken. Bijvoorbeeld de rijst in water met stukjes verse gember koken is heerlijk! 

Iedereen kent wel de verse gember thee. Dit is super makkelijk zelf te maken. Het enige wat je nodig hebt is heet water en een stronk gember. Maar met G’nger pure is dit nog makkelijker, en je hebt geen stukjes schil meer in je thee. Met de G’nger pure schenk je 15-30ml gembersap in een mok en vul je hem aan met heet water. Vindt je hem nu iets te scherp, voeg dan een theelepel honing of een kaneel stokje toe! 

Hoeveel gember in thee

Voor een pittige mok gemberthee raden we aan om 15-30ml gembersap toe te voegen. Je kan de mok vervolgens aanvullen met heet water. Vindt je dit te veel dan is 10ml ook voldoende om de pit van de gembersap te proeven. Hieronder een heerlijk recept voor gemberthee die net even wat anders is:

 • Heet water
 • Kaneelstokje 
 • G’nger Pure 
 • Sinaasappel schijfje

Doe het schijfje sinaasappel samen met ongeveer 15-30 ml G’nger Pure in een mok. Giet vervolgens heet water over het mengsel in het glas, voeg het kaneelstokje toe en roer alles hierna even goed door. Laat het nog even afkoelen tot de thee op een drinkbare temperatuur is gekomen en geniet vervolgens van jouw zelfgemaakte kopje gemberthee met sinaasappel en kaneel. Mocht je de thee iets zoeter willen kun je nog een lepeltje honing toevoegen. Enjoy!

Wat doet gember met je lichaam

Bronnen:

[1] https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/58893-gember-wetenschappelijk-bekeken.html

[2] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6341159/

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024