Mocktail recepten

Mocktail recepten

Mocktails winnen tegenwoordig steeds meer aan populariteit als alternatief voor cocktails. Er zijn inmiddels dan ook ontzettend veel verschillende bekende mocktail variaties, ieder met eigen ingrediënten en een andere, unieke smaak. In dit artikel geven we je onze drie favoriete mocktail recepten en vertellen we je wat algemene achtergrondinformatie over mocktails.

Inhoudsopgave

Gezonde mocktails

Wanneer je denkt dat mocktails bij voorbaat ongezond zijn, heb je het mis. Er zijn namelijk veel verschillende mocktails die juist wel gezond zijn. Deze gezonde mocktails kun je zonder schuldgevoel drinken en zijn niet alleen gezond, maar ook nog eens erg lekker.

Wat betekent mocktail?

Zoals je waarschijnlijk al weet, is een mocktail een cocktail waarin helemaal geen alcohol is verwerkt. Het woord mocktail is van origine afgeleid van het Engelse woord ‘mock’, dit betekent nep of niet echt. Je zou de naam mocktail dus eigenlijk kunnen vertalen als ‘neppe cocktail’. Deze benaming is dus niet alleen lijkend op de naam cocktail, maar is ook met een reden zo bedacht.

Mocktail recept aardbei

Ons eerste favoriete recept voor een mocktail is de aardbei gember mocktail. Dit heb je nodig om hem te maken:

 • Aardbeien
 • G’nger pure ginger shot
 • Bruisend appelsap
 • IJsblokjes
 • Appel
 

Doe als eerste de ijsblokjes en een schijfje van de appel in een mooi glas. Pureer de aardbeien vervolgens tot een egale moes. Schenk het bruisende appelsap in het glas en giet hier een scheutje G’nger pure bij. Doe tenslotte de aardbeienpuree als topping boven op de mocktail. Rietje erin en genieten maar!

mocktail recepten

Gember & vlierbloesem mocktail

Een iets minder bekende, maar wel hele lekkere en gezonde mocktail: de mocktail met gember en vlierbloesem. Dit heb je nodig:

 • G’nger pure
 • Vlierbloesemsiroop
 • Bruisend mineraalwater
 • Limoen
 • IJsklontjes
 

Doe 10 ml G’nger pure met 10 ml vlierbloesemsiroop en drie schijfjes limoen in een mooi glas. Doe hier wat ijsklontjes bij en giet het glas vol met bruisend mineraalwater. Roer de mocktail rustig door en doe er een rietje in. Genieten maar!

Mocktail recept Mojito

Een andere heerlijke mocktail is de mojito gember mocktail. Dit zijn de ingrediënten voor deze mocktail:

 • Bruisend mineraalwater
 • Rietsuiker
 • G’nger pure
 • Munt
 • IJsblokjes
 • Citroen limonadesiroop
 • Limoen

Doe 10 ml G’nger samen met het sap van een halve limoen, één theelepel rietsuiker (dit kan ook vervangen worden door zoetstof) en ongeveer vijf blaadjes limoen in een glas. Snij de uitgeknepen limoen in stukjes en voeg dit ook toe. Stamp dit mengsel zo goed mogelijk fijn. Doe hierna nog vijf muntblaadjes in het glas en vul het glas vervolgens met het bruisende mineraalwater en de limonadesiroop. Roer de mocktail even goed door en doe er een rietje in. Enjoy!

Mocktail recept Mojito
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024