Hoeveel gemberthee per dag?

Hoeveel gemberthee per dag?

Gemberthee is heerlijk om te drinken. Het verwarmt je lichaam en heeft een lekkere smaak. Hiernaast is gemberthee ook nog eens supergezond [1] voor je. Zo zorgt het voor een betere spijsvertering en gaat het misselijkheid tegen. Ook kan het helpen bij het tegengaan van een hoge bloeddruk. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de effecten die gember op ons lichaam heeft. Niet gek dus, dat veel mensen vaak gemberthee drinken! Als je gemberthee erg lekker vindt en het vaak drinkt, vraag je je misschien af of je dit onbeperkt kan blijven drinken. Op deze vraag (en nog vele andere vragen) geven we je in dit artikel antwoord.

Inhoudsopgave

Wat is gemberthee?

Ginger thee is een mengsel van gember met heet water. Ben je benieuwd hoe je zelf ginger thee kunt maken? Dit is wat je hiervoor nodig hebt:

hoeveel gemberthee per dag

Benodigdheden voor gemberthee

 

Kook het water in de waterkoker en doe ondertussen 10 ml G’nger in een glas of beker. Als je van zoete thee houdt, kan je ook een lepeltje honing toevoegen. Giet het kokende water vervolgens in het glas en roer het geheel even door. Laat de thee afkoelen tot het drinkbaar is. Enjoy!

Naast het recept dat hierboven staat, zijn er nog vele variaties op de klassieke gemberthee (eventueel met honing). Een variatie die wij zelf erg lekker vinden, is gemberthee met sinaasappel. Wil jij deze variatie ook eens proberen? Gebruik hiervoor gewoon het bovenstaande recept, maar voeg samen met de gember ook een schijfje sinaasappel in je glas of beker toe en overgiet dit vervolgens met heet water.

Hoeveel gember thee kan je per dag drinken?

Omdat niet iedereen evenveel gember in zijn of haar thee doet, is het lastig om een precieze hoeveelheid gember thee per dag te adviseren. Bij normaal gebruik van gember (dit is 10 ml G’nger) in de thee, wordt zes glazen per dag als maximum aangeraden.

Wat zijn de nadelen en bijwerkingen van gember?

Zoals je hebt kunnen lezen, is gember erg gezond en goed voor je lichaam. Echter kan gember ook nadelen hebben, welke voornamelijk tot uiting komen wanneer je veel gember consumeert. Let er dus op dat je niet te veel gember op een dag binnenkrijgt. De precieze bijwerkingen die gember kan hebben, zijn per individu verschillend. Veel voorkomende bijwerkingen zijn bijvoorbeeld brandend maagzuur en diarree.

gemberthee voor het slapengaan

Gemberthee voor het slapengaan

Het is zeker aan te raden om gemberthee voor het slapengaan te drinken. Sowieso is het natuurlijk lekker om een warme drank te drinken voordat je je bed in gaat, maar de gember zorgt er ook voor dat jouw spijsverteringsstelsel tot rust komt, waardoor je sneller in slaap zal vallen en nog lekkerder kunt slapen. En wanneer een gembershot nemen? Die gembershot is heerlijk om te nemen in de ochtend.

Waarom jij G’nger gembersap moet kopen!

Tja waarom jij G’nger gembersap moet komen? Nou?! Naast dat G’nger super lekker en gezond is bevatten onze gembersappen GEEN toegevoegde suikers en is het PURE gembersap. Easy as that!

Daarnaast heeft gember verschillende voordelen:

  • Gember is goed voor je huid
  • Gember geeft een natuurlijke kick
  • Gember werkt ontstekingsremmend
  • Gember werkt tegen misselijkheid
  • Gember helpt tegen een opgeblazen gevoel
  • Gember werkt bij verkoudheid

 

Bronnen:

[1] https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuurgeneeswijze/169662-gember-gezondheidsvoordelen-en-voedingswaarde-van-gember.html

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024