Gemberthee met citroen

Gemberthee met citroen

Een heerlijke toevoeging aan gemberthee, is citroen. Citroen geeft de thee nog meer smaak en maakt de thee iets frisser. Ben jij op zoek naar een recept om zelf gemberthee met citroen te maken? Hieronder vind je drie verschillende recepten.

Inhoudsopgave

gemberthee met citroen en honing

Gemberthee met citroen

We beginnen met het recept voor de ‘standaard’ gemberthee met citroen, dit heb je hiervoor nodig:

  • G’nger pure
  • Heet water
  • Citroen

Zet de waterkoker aan en doe 10 ml G’nger samen met een schijfje citroen in een glas of beker. Giet hier vervolgens kokend water overheen. Roer de thee goed door en laat het een beetje afkoelen, tot je het kunt drinken. Geniet van jouw kopje thee!

Gemberthee met citroen en honing

Een variatie op bovenstaand recept: gemberthee met citroen en honing, dit zijn de ingrediënten:

  • G’nger pure
  • Heet water
  • Citroen
  • Honing
 

Zet de waterkoker aan en doe 10 ml G’nger samen met een schijfje citroen en een theelepel honing (of iets meer, als je dit lekker vindt) in een glas of beker. Giet hier vervolgens kokend water overheen. Roer de thee goed door en zorg dat de honing op de bodem niet achterblijft. Laat de thee hierna het een beetje afkoelen, tot je het kunt drinken. Geniet van jouw kopje thee!

gemberthee met citroen

Gember citroen ijsthee

Een minder bekende variant: gember citroen ijsthee. Voor deze variant kun je allebei de bovenstaande ingrediënten en recepten gebruiken.

Het verschil zit echter in het einde van de bereiding: laat de thee na het doorroeren langer staan, net zo lang tot de thee volledig is afgekoeld. Voor een extra verfrissend effect kan je de thee in de koeling zetten. Op deze manier maak je dus je eigen ijsthee, heerlijk om te drinken op een warme, zomerse dag.

Tip: de G’nger original is ook heel lekker als ijsthee. Deze variant is iets zoeter dan de pure waardoor honing overbodig wordt. 

Gember citroen thee bij verkoudheid en keelpijn

Gember citroen thee is sowieso erg goed voor je, maar in het bijzonder wanneer je verkouden bent of last van je keel hebt. Als je verkouden bent en/of keelpijn hebt, is gember citroen thee verzachtend voor je keel en door de warmte zal je verlichting in je holtes voelen. De thee zit ook nog eens bomvol gezonde stoffen, die je lichaam een boost zullen geven wanneer je weerstand niet optimaal is. Kortom, voel jij je niet zo lekker, neem een kopje gember citroen thee en je zal je een stuk beter voelen. Tip: gembershotjes verzachten ook je keel, gembershotjes bestellen kan op onze website. 

Hoeveel keer per dag mag je gemberthee drinken?

Als je erg van gemberthee houdt, zal je je misschien afvragen hoeveel kopjes gemberthee je per dag mag drinken. Ondanks het feit dat gember ontzettend gezond is, is te veel gember ook weer niet goed voor je, omdat het mogelijk nadelige bijwerkingen kan hebben zoals een opgeblazen gevoel en last van maagzuur. Daarom wordt als algemeen advies een aantal van zes kopjes thee per dag aangeraden. Dit is uiteraard wel afhankelijk van de hoeveelheid gember die jij in de thee gebruikt. Ook is niet iedereen even gevoelig voor gember en dus kan het zijn dat jij al eerder last krijgt van nadelige effecten. Probeer in dat geval iets te minderen met de hoeveelheid gember in jouw thee of drink iets minder gemberthee op een dag.

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024