Gember kurkuma thee

Gember kurkuma thee

Gemberthee is een heerlijk drankje dat in veel verschillende variaties wordt gedronken. Een van die versies is gemberthee met kurkuma. In dit artikel delen we een recept met je om zelf gember kurkuma thee te maken en vertellen we je alles over kurkuma.

Inhoudsopgave

Verse kurkuma thee met gember

Zelf gemberthee met kurkuma maken is super eenvoudig. Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt:

Benodigdheden voor kurkuma gember thee

  • G’nger pure
  • Verse kurkuma of kurkuma poeder
  • Citroen
  • Heet water
  • Eventueel honing
 

Pak een theeglas en doe hier verse kurkuma (of kurkumapoeder) in, samen met ongeveer 10 ml G’nger, een schijfje citroen en eventueel een beetje honing om de thee een iets zoetere smaak te geven. Giet vervolgens kokend water over het mengsel in het glas en roer het voorzichtig een beetje door. Nog even laten afkoelen en klaar is jouw kopje thee.

Wat is kurkuma?

Kurkuma is een geelkleurige specerij, die oorspronkelijk uit India komt. Kurkuma is in zekere zin vergelijkbaar met gember. Niet alleen omdat ze dezelfde kleur hebben, maar ook omdat ze beide afkomstig zijn van de wortelknollen van een plant. Kurkuma is licht bitter van smaak en wordt in veel verschillende gerechten (voornamelijk in de Indiase keuken) toegepast. Naast het gebruik als smaakmaker in recepten, is kurkuma ook heel gezond, nog een eigenschap die kurkuma en gember delen dus.

Hoeveel kurkuma in thee gebruiken?

De hoeveelheid kurkuma in de thee is natuurlijk compleet naar jouw smaak te bepalen. Als richtlijn wordt in de meeste recepten een hoeveelheid van twee of drie schijfjes verse kurkuma of één theelepel kurkuma poeder aangehouden. Indien je je thee graag sterk drinkt, kun je uiteraard iets meer kurkuma toevoegen. Houd er wel rekening mee dat als je naast kurkuma gember in de thee toevoegt, de smaak snel overheersend kan worden als je te veel van beide specerijen gebruikt.

 

Gemberthee met kurkuma thee gezond?

Gember en kurkuma samen in de thee zijn een zeer goede combinatie. Niet alleen omdat gember kurkuma thee heerlijk van smaak is, maar ook omdat ze allebei erg goed zijn voor de gezondheid. Gember staat bekend om zijn positieve uitwerking op de spijsvertering en het tegengaan van een hoge bloeddruk. Kurkuma kan helpen tegen ontstekingen in het lichaam en heeft een pijnstillende werking. Hiernaast is Kurkuma goed voor het hart en de bloedvaten in het lichaam.

Kurkuma thee werking

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is het toevoegen van kurkuma aan gember thee zeker de moeite waard. Door kurkuma toe te voegen, zorg je niet alleen voor een nog intensere smaak van de thee, maar verdubbel je ook de gezondheidsvoordelen van jouw kopje thee. Heb jij nog nooit gember kurkuma thee gedronken? Dan raden wij je zeker aan om dit eens te proberen!

Tip: Waar is gember goed voor? 

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024