Verse gember thee

Verse gember thee

Verse gember thee wordt een steeds populairder drankje. Dit is ook niet gek, het is namelijk heerlijk van smaak, verwarmt het lichaam en is daarnaast ook nog eens heel erg goed voor je. In dit artikel vertellen we je alles wat je maar wil weten over gemberthee: hoe je zelf gemberthee kan maken, de maximale hoeveelheid per dag en de gunstige effecten van het drinken van gemberthee op het lichaam.

Inhoudsopgave

Gemberthee met citroen

Er zijn veel verschillende variaties op de traditionele gember thee. Een heerlijke toevoeging aan hieraan is bijvoorbeeld citroen. Hieronder leggen we je uit hoe je zelf gemberthee met citroen kunt maken, dit is namelijk super simpel!

verse gember thee

Benodigdheden voor verse gember thee met citroen

Dit zijn de ingrediënten die je hiervoor nodig hebt:

  • G’nger pure
  • Citroen
  • Heet water
  • Eventueel honing
 

Doe een schijfje citroen samen met ongeveer 10 ml G’nger Pure in een theeglas. Indien je hiervan houdt, kun je nog een lepeltje honing toevoegen, dit maakt de gemberthee iets zoeter. Giet vervolgens heet water over het mengsel in het glas en roer alles hierna even goed door. Laat het nog even afkoelen tot de thee op een drinkbare temperatuur is gekomen en geniet vervolgens van jouw zelfgemaakte kopje gemberthee met citroen.

Hoeveel gember in de thee?

De hoeveelheid gember die je dient te gebruiken in de thee, is natuurlijk helemaal door jou zelf te bepalen. Sommige mensen houden nu eenmaal van een iets sterker kopje thee en anderen juist niet. Probeer dus zelf eens uit, wat voor jou de perfecte hoeveelheid is. Over het algemeen wordt aangeraden om ongeveer drie schijfjes gember per kopje te gebruiken. Dit staat gelijk aan het toevoegen van ongeveer 10 ml G’nger.

Hoeveel gember thee mag je per dag drinken?

Zoals voor veel dingen geldt, geldt dat in het geval van gemberthee ook: overdaad is niet goed voor je. Je kan dus niet onbeperkt gemberthee drinken op een dag. Hoewel gemberthee supergezond is, is het ook weer niet de bedoeling om er te veel van te drinken, dit kan namelijk nadelige gevolgen hebben, zoals misselijkheid. Het advies is om maximaal zes kopjes gemberthee per dag te nuttigen. Dit aantal is uiteraard wel afhankelijk van hoeveel gember je per kopje gebruikt. Wanneer je je thee graag erg sterk drinkt, zal het maximale aantal kopjes per dag iets lager dan zes liggen.

gemberthee met citroen

Wat doet verse gember thee voor het lichaam?

Er worden diverse positieve effecten [1] op de gezondheid aan gember toegeschreven. Zo stimuleert gember de spijsvertering en kan het een gunstig effect hebben op de bloeddruk. Ook kan gember helpen tegen spierpijn en andere soorten pijn. Kortom, de effecten van gember op het lichaam zijn heel divers, maar vooral gunstig.

Is verse gemberthee gezond?

Zoals je waarschijnlijk al hebt kunnen opmaken uit de tekst hierboven, is verse gemberthee gezond voor je. Drink jij nog geen gemberthee? Dan is het dus zeker aan te raden om eens gemberthee te drinken. Ben jij wel al fan van gemberthee? Er zijn nog genoeg heerlijke variaties om te proeven! Hou onze blog in de gaten voor meer recepten. 

Bronnen:

[1] https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuurgeneeswijze/169662-gember-gezondheidsvoordelen-en-voedingswaarde-van-gember.html

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024