Gemberwater

Gemberwater

Naast gingershots en thee kan je ook gemberwater drinken om aan je dagelijkse portie gember te komen! In deze blog lees je meer hierover. Wat is het? Wat zijn de voordelen? En hoe kan je zelf aan de slag met recepten om het te maken?

Inhoudsopgave

Wat is gemberwater?

Het is water gemengd met gember of gembersap. Zowel gember als water hebben een positief effect op onze gezondheid. Meer hierover lees je hieronder. Gemberwater kan je zelf maken door water een tijdje te laten koken met geraspte gember erin. Als je dit laat afkoelen heb je zelfgemaakt gemberwater. Het is ook gemakkelijk te maken met de G’nger gembersappen. Doe 15-30ml G’nger Pure of Original in een glas. Doe er water bij en je bent klaar!

Gingershots

Voordelen van gemberwater

Zowel het gebruik van gember als het drinken van water heeft verschillende voordelen. Over de gezondheidsvoordelen van gember schreven we in de blog: GEMBER: 10 REDENEN WAAROM HET ZO GOED VOOR JE IS. Maar wat zijn de voordelen van water?

Voordelen van water

Het is belangrijk om voldoende water te drinken. Het voedingscentrum adviseert 1,5 tot 2 liter vocht per dag voor volwassenen [1]. Water is een goede dorstlesser omdat het geen calorieën bevat en we het gewoon uit de kraan kunnen halen. Kraanwater is goed voor het milieu en is een goedkope optie. Het lichaam van een volwassen man of vrouw bestaat voor zo’n 55% uit water [2]. Daarom is het belangrijk om voldoende te drinken. Ons lichaam heeft het nodig om te kunnen functioneren. 

Recept gemberwater

Probeer eens dit recept met blauwe bessen. Een echte verfrissende dorstlesser!

Ingrediënten:

  • 15 ml G’nger Pure
  • 150 ml Water
  • Een paar blauwe bessen

Bereiding:

  1. Doe de blauwe bessen in een glas.
  2. Giet hier de G’nger Pure bij.
  3. Vul af met water.

Tip: je kunt de blauwe bessen ook fijn maken met een stamper of vork. Zo komt de smaak meer naar boven.

Variatie

Met dit recept kun je ook variëren met ander fruit of specerijen. Probeer het bijvoorbeeld eens met een takje munt of rozemarijn. Of voeg fruit als frambozen, aardbeien, schijfje citroen of sinaasappel toe. Zo gaat dit recept nooit vervelen!

gemberwater

Bronnen:

[1] Water, via: https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/water.aspx.

[2] Water, Hydration and Health, via: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2908954/.

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024