Gemberthee afvallen

Gemberthee afvallen

Helpt gemberthee bij het afvallen? Is dit wetenschappelijk bewezen? En hoe kan het drinken van gemberthee helpen bij het afvalproces? Alles over gemberthee en afvallen lees je in deze blog. Ook vind je een heerlijk recept voor gemberthee.

Inhoudsopgave

Wat doet gemberthee bij het afvallen?

Los van het afvallen is gemberthee sowieso goed voor je gezondheid. Het bevat namelijk veel vitamines en mineralen. Ook heeft gember anti-oxiderende eigenschappen, waardoor het je immuunsysteem verhoogd [1]. Maar wat doet gemberthee dan bij het afvallen? En is dit wetenschappelijk bewezen?

Wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat gember kan helpen bij het afvalproces. Dit komt doordat gember kan zorgen voor een vol gevoel. Waardoor je uiteindelijk minder gaat eten [2]. Ook wijst onderzoek uit dat gember een goed effect heeft op de bloedsuikerspiegel. Dit komt doordat de opname van glucose wordt verhoogt. Hierdoor daalt het insulinegehalte en de bloedsuikerspiegel wat het afvallen een stukje makkelijker maakt [3]. Bovendien stimuleert gember de spijsvertering. Samenvattend kan gember dus zeker een positief effect hebben op het afvalproces. 

Is gember een wondermiddel?

Is gembersap gezond? Gember wordt vaak een wondermiddel genoemd. En wij snappen wel waarom. Gember kan veel effect hebben op je gezondheid en helpen bij het afvalproces. Helaas zal je niet ineens kilo’s afvallen wanneer je gemberthee drinkt. Hoewel het zeker een positief effect heeft. Onze G’nger gembersappen bevatten geen toegevoegde suikers en zijn laag in calorieën. En daarom perfect te gebruiken in elk dieet. 

Recept gemberthee

Een heerlijk recept om aan de slag te gaan met gemberthee tijdens het afvalproces. Of elk ander moment dat jij er zin in hebt!

Ingrediënten:

  • 15-30ml G’nger Pure
  • Kokend heet water
  • 2 Schijfjes sinaasappel
  • 1 Kaneelstokje
 

Bereiding:

  1. Doe de schijfjes sinaasappel en het kaneelstokje in een glas of theemok.
  2. Voeg hier de gewenste hoeveelheid G’nger Pure aan toe.
  3. Schenk het kokend hete water in het glas en enjoy!
gemberthee afvallen

Bronnen:

[1] Anti-Oxidative and Anti-Inflammatory Effects of Ginger in Health and Physical Activity: Review of Current Evidence, via: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3665023/.

[2] Ginger consumption enhances the thermic effect of food and promotes feelings of satiety without affecting metabolic and hormonal parameters in overweight men: A pilot study, via: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3408800/

[3] The Effects of Ginger on Fasting Blood Sugar, Hemoglobin A1c, Apolipoprotein B, Apolipoprotein A-I and Malondialdehyde in Type 2 Diabetic Patients, via: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4277626/.

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024