Verse gembersap

Verse gembersap

Verse gembersap is een ideale vervanging van verse gember. En heel gemakkelijk in gebruik omdat je geen gember hoeft te raspen of schillen en snijden. Het sap kan gebruikt worden voor allerlei verschillenden doeleinden. Zo kan je het gebruiken als shot, voor in de thee of als limonade. Maar ook in verschillende gerechten of smoothies.

Inhoudsopgave

Verse gembersap

Gembersap

Gembersap wordt gemaakt van de specerij gember. Gember is een tropische plant en wordt in warme gebieden gekweekt. Het bestaat in veel verschillende vormen. Zo is er gemberpoeder, gembersiroop en gembersap. Ook de frisdrank Ginger Ale is gemaakt met gember. Onze G’nger Pure bevat maar liefst 94% gember. Je kunt ook zelf gembersap maken, maar dit is een tijdrovend klusje. 

De smaak van verse gembersap

De smaak wordt verschillend ervaren. Zo zijn er mensen die helemaal niet van de smaak van gember houden. Ook zijn er mensen die wel houden van de pittige en scherpe smaak. Zo is de smaak het beste te omschrijven, pittig en scherp. Je kan pure gembersap bijvoorbeeld drinken als shot. Maar dit is wel erg sterk. Je kunt het daarom ook goed verwerken in verschillende dranken of thee.

Voordelen van verse gembersap

Het drinken en gebruik van verse gembersap heeft verschillende voordelen. Ten eerste is het gemakkelijk in gebruik. Je hoeft geen gember te raspen of schillen en snijden maar kan het sap kant-en-klaar gebruiken. Ook is het voor veel verschillende drankjes en gerechten te gebruiken. Zo kan je er thee, limonade, smoothies en cocktails mee maken. Maar ook in wok gerechten kan het gebruikt worden. 

Gezondheidsvoordelen

Verder heeft gember ook nog verschillende voordelen voor de gezondheid. Zo kan het helpen bij verschillende vormen van misselijkheid [1]. Bijvoorbeeld bij wagenziekte of ochtendmisselijkheid tijdens de zwangerschap. Ook kan gember helpen bij spierpijn door het sporten [2]. Verder bevat gember verschillende vitamines en mineralen die bijdragen aan de gezondheid en het immuunsysteem.

Waarom G’nger gembersap?

  • Grote hoeveelheid gember
  • Geen toegevoegde suikers of smaakstoffen
  • Laag in calorieën
  • Biologisch
  • Duurzame verpakking
  • Ook verkrijgbaar als abonnement
  • Gembersap gemaakt van verse gember

Bronnen:

[1] Ernst E, Pittler MH. Efficacy of ginger for nausea and vomiting: a systematic review of randomized clinical trials. Geraadpleegd via: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10793599

[2] Christopher D Black 1 , Matthew P Herring, David J Hurley, Patrick J O’Connor. Ginger (Zingiber officinale) reduces muscle pain caused by eccentric exercise.  Geraadpleegd via: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20418184/

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024