Ginger ale cocktail

Ginger ale cocktail

De smaak van gember is niet alleen heerlijk in de vorm van gemberbier of gemberthee, maar ook in een cocktail. Er zijn veel verschillende cocktailrecepten waarin gember is verwerkt. In dit artikel gaan we specifiek in op ginger ale cocktails en delen we drie variaties van ginger ale cocktail recepten met je. Het is eigenlijk een bruisende frisdrank waarin gember is verwerkt. Het bevat veel toegevoegde suikers, daarom in G’nger een perfect alternatief voor het gebruik in cocktails. G’nger gembersap leent zich uitstekend voor gebruik in diverse heerlijke cocktails, zowel met als zonder alcohol.

Inhoudsopgave

Ginger ale cocktail recepten

Met gin

De eerste variant van deze cocktail is met gin. Dit zijn de ingrediënten van deze cocktail:

 • G’nger Original
 • 5 cl Gin
 • 10 cl Bruisend mineraalwater
 • IJsblokjes
 • Een schijfje citroen

 

Doe eerst de ijsblokjes en het schijfje citroen in een glas. Voeg vervolgens de gin en een scheutje G’nger original toe voor de ultieme gember smaak. Je kunt zelf bepalen hoe sterk je deze smaak wil hebben, door iets meer of minder G’nger Original toe te voegen. Even roeren en genieten maar!

Met rum

Een andere variatie op de ginger ale cocktail is met rum. Voor deze cocktail heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • G’nger Original
 • 5 cl Rum (bij voorkeur donkere rum)
 • 10 cl Bruisend mineraalwater
 • IJsblokjes
 • Een schijfje limoen

 

Ook deze cocktail is super eenvoudig te maken: doe allereerst de ijsblokjes en het schijfje limoen in een glas. Giet hier de rum en naar eigen smaak een scheutje G’nger Original bij. Roer voorzichtig in het glas en klaar is je cocktail.

Ginger ale cocktail
ginger ale cocktail

Cocktail zonder alcohol

Op zoek naar een cocktail zonder alcohol, of eigenlijk dus eigenlijk een mocktail? Hier zijn ook genoeg recepten voor te vinden. Hieronder ons favoriete recept en de ingrediënten voor deze mocktail:

 • 15 cl bruisend mineraalwater
 • G’nger Original
 • Een schijfje limoen
 • Takje munt
 • IJsblokjes

 

Doe de ijsblokjes samen met het schijfje limoen en het takje munt in een glas. Schenk het water en een beetje G’nger Original hier vervolgens bij. Roer de mocktail hierna nog even door. Enjoy!

Welke dranken mixen met ginger ale?

Hierboven heb je drie verschillende cocktail en mocktail recepten kunnen lezen. Dit zijn echter slechts enkele variaties van de ginger ale cocktail. Er zijn veel verschillende soorten drank die je kan gebruiken. Enkele voorbeelden van geschikte dranken zijn:

 • Whiskey
 • Rum
 • Gin
 • Licor 43
 • Wodka

Het is zeker de moeite waard om eens wat verschillende dranken in jouw cocktail uit te proberen om te kijken wat jouw favoriete variatie van deze cocktail is!

Welke whiskey?

In het lijstje met dranken hierboven, staat onder andere whiskey als mogelijke optie genoemd. Nu is whiskey een heel breed begrip en vraag je je misschien af welke soort whiskey je het beste kunt gebruiken in een ginger ale cocktail. Over het algemeen zijn er twee verschillende soorten whiskey te onderscheiden: de zoetere variant (bourbon whiskey) en de wat scherpere versie (rye whiskey), hiertussen in zijn dan weer verschillende varianten verkrijgbaar. Voor in de ginger ale cocktail kun je het beste kiezen voor een variant hiertussen in, ook wel een blend whiskey genoemd.

Zin in wat anders? We hebben sinds kort ook gembershotjes in flesjes, bestel snel om jouw ochtend fris te beginnen met een gembershotje van G’nger. 

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024