Waar is gemberthee goed voor?

Waar is gemberthee goed voor?

Gemberthee is een heerlijk drankje dat simpelweg wordt gemaakt door gember te overgieten met kokend water. Het is niet alleen erg lekker, maar is ook nog eens heel goed voor het lichaam. Het is namelijk supergezond en dus erg goed voor je. In deze blog geven we antwoord op de vraag waar is gemberthee goed voor? Ook vertellen we hoeveel per dag je mag drinken en waarom je het zou moeten drinken.

Inhoudsopgave

Wat maakt gemberthee zo gezond?

De belangrijkste stof in verse gember is de stof Gingerol. Deze stof geeft het zijn kenmerkende smaak, maar het is ook de stof die diverse voordelen voor de gezondheid met zich meebrengt. Het drinken van G’nger thee heeft een brede uitwerking op het lichaam. Natuurlijk verwarmt het je lichaam en is het verzachtend voor de keel. Hiernaast kan het ook positieve effecten hebben op het spijsverteringsstelsel en de bloeddruk [1].

Hoeveel keer per dag mag je gemberthee drinken?

Ben jij er helemaal gek van en vraag je je af of je ook te veel kan drinken en of er een aanbevolen maximum is voor het consumeren op één dag? Ondanks dat gember dus erg goed voor je lichaam is, is een overdaad niet goed voor je.

Geadviseerd wordt om per dag 2 tot 3 koppen G’nger thee te drinken. Dit heeft natuurlijk ook deels te maken met de hoeveelheid die je in de thee gebruikt. Over de hoeveelheid gember in je thee in de volgende paragraaf meer informatie.

Hoeveelheid gember in de thee

Hoeveel gember in thee gezond, is een vraag die wij veel krijgen.Er is geen vaste hoeveelheid die je in gemberthee dient te gebruiken. Wij raden aan om ongeveer 1 eetlepel G’nger te gebruiken per theeglas en maximaal 60ml G’nger over de gehele dag. Je kunt uiteraard zelf bepalen of je liever wat meer of minder G’nger in de thee hebt, maar let er wel op dat je per dag niet teveel G’nger gebruikt, want te veel gember is niet goed voor je.

waar is gemberthee goed voor

Waarom gemberthee drinken?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn er genoeg redenen te noemen om gemberthee te drinken. Het is ontzettend gezond en goed voor je. Verder is het een fijne afwisseling op de normale thee en is het ook nog eens heel erg lekker. Heb jij het nog nooit gedronken? Probeer dit dan zeker eens! Je kunt eindeloos variëren met andere ingrediënten. Zoals bijvoorbeeld citroen, sinaasappel en limoen of een stokje kaneel. 

Bronnen:

[1] Gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van gember, via: https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuurgeneeswijze/169662-gember-gezondheidsvoordelen-en-voedingswaarde-van-gember.html

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024