Gember citroen thee: 3 recepten

Gember citroen thee: 3 recepten

Gemberthee is een heerlijke en gezonde drank, waarbij in plaats van ‘gewone’ thee, gebruik wordt gemaakt van gember in heet water. Wat niet iedereen weet is dat er veel verschillende variaties zijn op de ‘standaard’ van heet water met enkel gember. Om je wat inspiratie te geven, delen we hieronder gember citroen thee: 3 recepten met je. Probeer de verschillende variaties en kijk welke gemberthee recepten bij jou het meest in de smaak valt.

Inhoudsopgave

Gember citroen thee met honing

De eerste variatie is gember citroen thee met honing, gebruik hiervoor de volgende ingrediënten:

  • G’nger Pure gembersap
  • Water
  • Citroen
  • Honing

Doe een schijfje citroen, honing en een scheut G’nger (hoe meer, hoe sterker de smaak) in een beker of thee glas. Kook ondertussen alvast water in de waterkoker en giet dit kokende water vervolgens over het gember/citroen/honingmengsel in het glas heen. Even doorroeren, iets af laten koelen en je kunt genieten van een heerlijk kopje gember citroen thee.

Gemberthee met sinaasappel

Een andere variatie gemberthee: gemberthee met sinaasappel. Dit zijn de ingrediënten:

  • G’nger Pure gembersap
  • Water
  • Sinaasappel

 

Doe een schijfje sinaasappel samen met een scheut G’nger in een beker of thee glas. Kook water in de waterkoker en giet dit vervolgens over de gember en sinaasappel heen. Even roeren en een beetje af laten koelen. Enjoy!

gember citroen thee 3 recepten
gemberthee maken

Gemberthee met verse kaneel

De laatste variatie: gemberthee met verse kaneel. Kaneel is van zichzelf al een heerlijke specerij om in thee te gebruiken, laat staan in combinatie met gember. Dit heb je nodig:

  • G’nger Original gembersap
  • Water
  • Een kaneelstokje

 

Plaats het kaneelstokje samen met G’nger Original naar smaak in een beker of thee glas. Overgiet dit met water dat aan de kook is gebracht. Roer dit rustig door, wacht tot de thee iets is afgekoeld en… Genieten maar.

Gember citroen thee bij verkoudheid

Gemberthee kan erg prettig zijn om te drinken wanneer je verkouden bent. Gemberthee heeft een verzachtend effect op de keel en verwarmt het lichaam. Door het drinken van gemberthee worden de verkoudheidsverschijnselen verminderd en voel je je weer iets beter.

Waar is gemberthee met citroen goed voor?

Gemberthee is niet alleen goed om te drinken wanneer je je niet zo lekker voelt, gemberthee is ook wanneer je niet verkouden bent, erg goed voor je. Gember heeft een gunstig effect op de spijsvertering en de bloeddruk [1]. Hiernaast geeft de warmte van de thee je een algeheel gevoel van welbehagen.

Verschil tussen verse gemberthee en een zakje

In de recepten in dit artikel is steeds gebruik gemaakt van G’nger gember sap. Er is echter ook gember thee in theezakjes verkrijgbaar. Verse gember bevat meer van de stof gingerol en geeft hierdoor meer smaak aan de thee. Hiernaast worden in een theezakje vaak nog verschillende extra stoffen aan de gember toegevoegd, je drinkt dan dus eigenlijk geen pure gemberthee. Het is dus zeker aan te raden om in plaats van gemberthee uit een zakje, thee van verse gember te maken. Nog geen G’nger in huis? Bestel dan snel jouw fles G’nger gember sap! Je kunt als alternatief ook gebruik maken van schijfjes gember, maar houd er wel rekening mee dat het gember gehalte in je thee dan een stuk lager is.

Bronnen:

[1] Gember gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van gember, via: https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuurgeneeswijze/169662-gember-gezondheidsvoordelen-en-voedingswaarde-van-gember.html

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024