Gemberbier recept

Gemberbier recept

Gemberbier wordt al eeuwenlang gedronken. Zelfs in de 18e eeuw was het een populaire drank. De samenstelling van gemberbier is in de loop der jaren weliswaar veranderd, maar de basis is altijd hetzelfde gebleven. Misschien heb je al vaker gemberbier gedronken of misschien nog nooit en ben je benieuwd hoe het smaakt? In dit artikel leggen we je uit hoe je zelf heel eenvoudig gemberbier kunt maken met ons gemberbier recept. En vertellen we je alles wat je verder nog moet weten over gemberbier. 

Inhoudsopgave

G’nger gemberbier recept

Het allerlekkerste gemberbier maak je natuurlijk zelf, in plaats van dat je kant-en-klare gemberbier in de winkel koopt. Zelfgemaakt gemberbier is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens onwijs simpel en helemaal niet lastig om te maken. Om zelf gemberbier te maken, heb je namelijk slechts twee ingrediënten nodig:

  • Bruisend mineraalwater
  • G’nger Original

 

Meng het bruisende water met een flinke scheut G’nger Original. Gebruik de G’nger Original naar eigen smaak: voor een sterkere drank gebruik je wat meer G’nger Original. Roer het bruisende water met G’nger Original rustig door en je kunt genieten van jouw zelfgemaakte gemberbier!

Variatietip: probeer eens gemberbier met een schijfje sinaasappel, citroen of limoen erin. 

Gemberbier recept

Bevat gemberbier alcohol?

Zoals je al hebt kunnen opmaken uit de ingrediëntenlijst van het recept dat hierboven staat, is gemberbier in tegenstelling tot wat je in eerste instantie zou denken, een alcoholvrije drank. De naam ‘bier’ is dan ook enigszins misleidend en klopt eigenlijk niet, want gemberbier is officieel gezien helemaal geen bier.

Naast dat het geen alcohol bevat, wordt het ook niet meer gebrouwen zoals dit bij bier wel het geval is. Vroeger was dit echter anders, het oorspronkelijke gemberbier werd namelijk wel met alcohol gebrouwen op een soortgelijke wijze als andere bieren, maar tegenwoordig is dit niet meer het geval. Gemberbier dankt zijn naam dus eigenlijk aan de oorspronkelijke bereidingswijze van de drank.

Hoe gezond is gemberbier?

Gemberbier is zeker gezond, het kan dus zeker geen kwaad om dagelijks een glaasje gemberbier te drinken. Gemberbier is alcoholvrij en bevat hiernaast meestal enkel gezonde ingrediënten. Niet alle gemberbieren hebben dezelfde bestanddelen, echter is de basis wel altijd water met gember sap en citroensap. In sommige gevallen worden hieraan nog verschillende andere kruiden en specerijen aan toegevoegd.

Aan veel gemberbieren die je in de supermarkt kan kopen, is suiker toegevoegd. Dit is natuurlijk niet zo gezond en is ook zeker niet per se nodig om gemberbier op smaak te brengen. Gember heeft van zichzelf een zeer uitgesproken smaak en er zijn in principe dan ook niet veel toevoegingen nodig om gemberbier verder op smaak te brengen.

Wil je een keer gembershot proberen? We hebben sinds kort ook gembershotjes in glazen flesjes, bestel snel om jouw ochtend fris te beginnen met een gembershotje van G’nger. 

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024