Verse gemberthee

Verse gemberthee

Verse gemberthee is heerlijk en maak je makkelijk zelf. Gebruik je hiervoor verse gember of een zakje? Waar is gember thee goed voor? Hoeveel verse gember mag je per dag gebruiken? En hoe maak je gemberthee met citroen? Of een koude gemberthee? Dat lees je in deze blog. 

Inhoudsopgave

Gemberthee vers of zakje

Gemberthee is eenvoudig te maken. Hiervoor kun je natuurlijk een zakje gebruiken. Gemberthee in een zakje zijn er in verschillende smaken. Verse gemberthee kan je ook variëren met verschillende smaken. Zo kun je schijfjes of rasp van gember gebruiken. Of natuurlijk G’nger Pure of Original. Het voordeel van verse gemberthee is dat het meer smaak bevat.

Waar is gember thee goed voor?

Gemberthee is goed voor het binnen krijgen van voldoende vocht. Ook is het goed ter vervanging van een kop koffie of andere cafeïne houdende dranken. Gember kan je namelijk een natuurlijke boost geven zonder cafeïne. 

Hoeveel verse gember mag je per dag gebruiken?

De U.S. Food and Drug Administration (FDA) geeft aan dat 4 gram gember per dag als een hoeveelheid wordt gezien die veilig is [1]. Luister verder altijd goed naar je eigen lichaam en kijk naar hoeveel gember je zelf lekker vindt om te gebruiken. 

Gemberthee met citroen

Gemberthee met citroen is een goede combinatie! Gember heeft een wat pittige en scherpe smaak. Door er citroen bij te doen wordt deze smaak wat minder scherp. Citroen maakt gemberthee ook wat frisser. Gemberthee met citroen is makkelijk zelf te maken.

Ingrediënten:

  • 15-30 ml G’nger Pure gembersap
  • 15 ml Citroensap
  • 300 – 500 ml Kokend water

Bereiding:

Doe de gembersap samen met het citroensap in een theemok of -glas. Giet hier het kokende water bij en klaar is je thee! Je kan de thee ook maken met een kaneelstokje of wat honing erbij. Dit maakt de thee wat zoeter. 

verse gemberthee
verse gemberthee

Koude gemberthee maken

Gemberthee kun je natuurlijk ook koud maken. Een heerlijk verfrissend drankje voor in de zomer. Of wanneer je even geen zin hebt in warme thee!

Ingrediënten:

  • 15-30 ml G’nger Original
  • 2 Schijfjes citroen
  • 300 – 500 ml Water
  • Eventueel kaneel of honing naar smaak

Bereiding:

Doe alle ingrediënten in een beker. Even roeren en je koude gemberthee is klaar! Wil je hem extra koud? Voeg dan ijsblokjes toe. 

Meer inspiratie op doen? Volg ons dan ook op Instagram @gnger.eu voor meer inspiratie en recepten.

Bronnen:

[1] Ginger Root, via: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK565886/#:~:text=Adverse%20Effects,4%20grams%20is%20deemed%20safe.

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024