Gember en kurkuma

Gember en kurkuma 

Gember en kurkuma is een goede combinatie. Beide hebben een kruidige smaak. Toch verschillen ze van elkaar. Maar wat zijn de gezondheidsvoordelen? Waar smaakt het naar? Is kurkuma gember thee gezond? En hoe kan je variëren met deze specerijen in je thee? Dat lees je allemaal in deze blog!

Wanneer neem je een gembershot?

Wij vinden het zelf heerlijk om de dag te starten met een G’nger gembershot. Maar je hem natuurlijk ook net nemen voor je maaltijd. Een gembershot maken hoeft eindelijk niet meer. 

Inhoudsopgave

Kurkuma gezondheidsvoordelen

Kurkuma staat al lang bekend om de geneeskrachtige eigenschappen die het heeft. Het is de belangrijkste bron van polyfenol curcumine. De gezondheidsvoordelen kunnen helpen bij verschillende aandoeningen. Maar ook bij je metabolisme, angst en spierpijn door sporten. Ook kan het gezondheidsvoordelen hebben voor mensen die geen gezondheidsaandoeningen hebben die zijn gediagnostiseerd. Zoals bijvoorbeeld een opkomende verkoudheid. Dit komt voornamelijk door de ontstekingsremmende werking van kurkuma [1]. 

De smaak

Heb je nog nooit kurkuma geproefd? Het heeft net als gember een kruidge smaak. Maar bevat ook bittere en peperige tonen. Ook kan je een accent van sinaasappel proeven. Er wordt gezegd dat het ook lijkt op saffraan. Hoewel saffraan een wat subtielere smaak heeft. 

Gember kurkuma gezond

Kurkuma heeft dus verschillende voordelen voor de gezondheid. Maar hoe zit dat met de combinatie van de twee specerijen? Beide specerijen bevatten ontstekingsremmende eigenschappen [2]. Daarom zijn ze goed te combineren bij bijvoorbeeld een (opkomende) verkoudheid of spierpijn. Het is dus zeker de moeite waard om ze te combineren!

Is kurkuma gember thee gezond?

Een manier om de specerijen te combineren is door er thee van te maken. Door de hiervoor genoemde ontstekingsremmende eigenschappen is het een goede combinatie. Dus zeker goed te gebruiken! Door de ontstekingsremmende eigenschappen kan het bijdragen aan een goede gezondheid. Verder is veel thee en/of water drinken ook goed voor de gezondheid. En natuurlijk erg lekker!

Wat doen met gembersap?
gember en kurkuma

Gember kurkuma kaneel thee

De specerijen zijn ook goed te combineren met kaneel in deze heerlijke thee! Kaneel heeft een zoete, houtachtige smaak. Het maakt deze thee lekker kruidig. Dus waar wacht je nog op? Aan de slag met dit lekkere recept!

Ingrediënten:

 • 15 – 30ml G’nger Pure gembersap
 • 5 gram Kurkumapoeder
 • Kaneelstokje
 • Schijfje sinaasappel
 • 300 – 500 ml water

Bereiding:

 1. Kook het water.
 2. Doe alle ingrediënten in je theemok.
 3. Giet hier het gekookte water bij.
 4. Even roeren en genieten maar!

Gember kurkuma honing thee

Zin in een wat zoeter drankje of kan je keel wel wat verzacht worden? Maak dan deze thee met honing en citroen. De citroen maakt de thee wat frisser. De honing maakt hem wat zoeter. Daarom een feestje om te drinken!

Ingrediënten:

 • 15 – 30ml G’nger Pure gembersap
 • 5 gram Kurkumapoeder
 • 1 el Honing
 • Schijfje citroen
 • 300 – 500 ml water

Bereiding:

 1. Kook het water.
 2. Doe de G’nger Pure, kurkumapoeder en het schijfje citroen in een theemok.
 3. Giet hier het gekookte water bij.
 4. Pak een eetlepel en doe hier de honing op.
 5. Roer je thee goed door met de eetlepel met honing.

Meer inspiratie op doen? Of meer lezen over de voordelen van gemberthee? Volg ons dan ook op Instagram @gnger.eu voor meer inspiratie en recepten.

Bronnen:

[1] Curcumin: A Review of Its’ Effects on Human Health, via: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5664031/.

[2] Physiological and therapeutical roles of ginger and turmeric on endocrine functions, via: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21476200/.

 

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024