Verse gember recepten

Verse gember recepten

Verse gember recepten zijn er in verschillende vormen. In deze blog lees je waarin je gember kunt gebruiken. Wat je allemaal kunt doen met verse gember. Maar ook of verse gember recepten gezond zijn. Waar gember niet goed voor is. En wat verse gember thee met je doet. Ook zijn er verschillende gember drank recepten te vinden.

Inhoudsopgave

Waarin gebruik je gember?

Gember is goed te combineren met verschillende andere ingrediënten. Maar kan ook in verschillende soorten gerechten en drankjes gebruikt worden. Er zijn dus genoeg mogelijkheden! Gember bestaat in verschillende vormen, namelijk: gembersappen, gekonfijte gember, verse gember en gembersiroop. 

Wat kun je allemaal doen met verse gember?

Je kunt er verschillende dingen mee doen. De smaakmaker is in allerlei verschillende gerechten te gebruiken. Onze favoriet is gemberthee of -limonade. Maar in zoete gerechten als een cake kan het ook goed gebruikt worden. Rasp de verse gember en meng dit bijvoorbeeld door je cake. Ook in wokgerechten of zelfs door een stamppot kan verse gember gebruikt worden. Snijd hiervoor de gember in kleine stukjes of rasp hem fijn. En doe het door je gerecht of kook het mee.

Gember recepten gezond

Zijn gember recepten gezond? Is gemberthee gezond en wat doet het met je? Gember maakt een recept niet per definitie gezond maar kan wel bijdragen aan een goede gezondheid. Het kan ook gezonde ingrediënten, waarvan je de smaak niet heel lekker vindt, een stuk makkelijker maken om te eten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een saaie salade? Je maakt hem makkelijk lekkerder met wat verse gember. 

Waar is gember niet goed voor?

Gember wordt over het algemeen beschouwd als een product dat veilig gebruikt kan worden [1]. Wel is het raadzaam om bij bepaald medicijngebruik voorzichtig te zijn met het gebruik van gember. Twijfel je of je gember veilig kunt gebruiken? Raadpleeg dan altijd je arts. 

Wat doet verse gember thee met je?

Het drinken van verse gemberthee kan je weerstand verhogen. Gember werkt ontstekingsremmend [2] en is dus goed te gebruiken bij pijn en verkoudheid. Verder verwarmt een verse gember thee je. En is het natuurlijk erg lekker!

verse gember recepten
verse gember recepten

Gember drank recepten

Onze favoriet voor het gebruik van verse gember in recepten is in drankjes! Er zijn zoveel mogelijkheden. Wat dacht je van een gemberthee, smoothie of cocktail?
 

Gemberthee

Gemberthee kun je zelf maken met verse gember. Of met onze G’nger Pure of Original gembersappen. Schud je G’nger fles even voor gebruik en schenk de gewenste hoeveelheid in een glas. Je hoeft er alleen nog kokend water bij te doen en je hebt je gemberthee!

Gember smoothie

Met gember in je smoothie kun je ook eindeloos variëren. Kies je favoriete fruit en eventueel groente. Doe hier (plantaardige) melk naar keuze bij. Gebruik een stukje verse gember of G’nger Pure of Original. Doe alle ingrediënten in een blender of staafmixer. En klaar is je smoothie!

Gember cocktail

Gember is ook perfect in een cocktail! Geef je favoriete cocktail een twist met G’nger Pure of Original gembersap.

 

Meer inspiratie op doen? Volg ons dan ook op Instagram @gnger.eu voor meer inspiratie en recepten.

Bronnen:

[1] Ginger, via: https://www.nccih.nih.gov/health/ginger.

[2] Anti-Oxidative and Anti-Inflammatory Effects of Ginger in Health and Physical Activity: Review of Current Evidence, via: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3665023/.

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024