Smaak terug door gember

Smaak terug door gember

Sinds de coronapandemie zijn er veel mensen die hun reuk of smaak (tijdelijk) verliezen. Dit is natuurlijk erg vervelend. Ook lees je veel verhalen van mensen die hun reuk of smaak terug krijgen door het gebruik van gember. Hoe zit dat precies? Smaak terug door gember? Dat lees je in deze blog.

Inhoudsopgave

Wanneer neem je een gembershot?

Wij vinden het zelf heerlijk om de dag te starten met een G’nger gembershot. Maar je hem natuurlijk ook net nemen voor je maaltijd. Een gembershot maken hoeft eindelijk niet meer. 

Reuk- en smaakverlies

Het zal je maar gebeuren. Van de een op de andere dag proef of ruik je niks meer. Dit kan er misschien voor zorgen dat je niet meer geniet van wat je eet en drinkt. Hartstikke jammer natuurlijk. Maar het verlies van reuk- en smaak kan ook gevaarlijk zijn. Bijvoorbeeld bij aanbranden van voedsel. Een brand die je niet meer ruikt en dus niet door hebt. Of voedsel dat niet meer goed is. Reukverlies komt veel voor bij mensen met een verkoudheid of Covid. Dit is een veel voorkomend symptoom en komt bij meer dan 60% van de mensen voor. Reukverlies gaat meestal binnen 3-7 dagen weer over [1]. Maar kan ook weken tot maanden aanhouden. Zou gember het wondermiddel kunnen zijn dat hierbij helpt? Lees verder voor smaak terug door gember.

Smaak terug door gembershot

Wanneer je je smaak of reuk verliest wil je natuurlijk dat dit zo snel mogelijk weer terug komt. Daarom ga je opzoek naar verschillende middelen en trucjes. Op TikTok wordt een zogeheten hack gedeeld. Volgens verschillende filmpjes die viral zijn gegaan is een gembershot dé oplossing. 

Hoe smaak terug door gember?

Maar hoe krijg je nou je smaak terug door gember? Er is op dit moment niet wetenschappelijk aangetoond dat dit trucje werkt. Maar met alle positieve reacties is het zeker het proberen waard! Verder heeft gember een ontstekingsremmende werking en draagt het bij aan het immuunsysteem [2]. 

smaak terug door gember
smaak terug door gember

Gebruik gember 

Hoe kan je gember dan gebruiken bij reuk- en smaakverlies?

Gembershot 

Er wordt gezegd dat een puur gembershotje het beste effect geeft. Hiervoor zou je de G’nger Pure kunnen gebruiken. Deze is namelijk gemaakt van 94% gember. Vind je dat wat te heftig? Probeer dan de G’nger Original. Deze bevat 42,2% gember. Maar is wat zoeter door toevoeging van witte druivensap, citroensap en vlierbloesem aroma. 

Gemberthee

Houd je niet zo van shots? Of drink je je portie gember liever verdeeld over de dag? Maak dan gemberthee! Gemberthee maken is heel makkelijk en je kan ook nog eindeloos variëren. Doe er bijvoorbeeld honing bij om hem wat zoeter te maken. Of je keel lekker te verzachten. Een schijfje citroen of sinaasappel is ook lekker. 

 

Meer inspiratie op doen? Volg ons dan ook op Instagram @gnger.eu voor meer inspiratie en recepten.

Bronnen:

[1] The Loss of Smell and Taste in the COVID-19 Outbreak: a Tale of Many Countries, via: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7397453/#:~:text=A%20meta%2Danalysis%20has%20recently,onset%20of%20the%20sensory%20dysfunction.

[2] Anti-Oxidative and Anti-Inflammatory Effects of Ginger in Health and Physical Activity: Review of Current Evidence, via: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3665023/.

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024