Verse gember

Verse gember

Verse gember is lekker pittig en te gebruiken voor heel veel verschillende drankjes en gerechten. Veel mensen gebruiken het in de thee of raspen het door bijvoorbeeld een wok gerecht. In deze blog lees je over de gemberwortel, het gebruik ervan, of je gember rauw kunt eten en hoe je verse gember moet bewaren.

Inhoudsopgave

Gemberwortel

Gember wordt ook wel gemberwortel genoemd. Doordat hij wortel wordt genoemd lijkt het misschien alsof gember tot groente behoord. Dit is echter niet waar, gember behoort tot de specerijen. Waarom wordt het dan gemberwortel genoemd? Omdat gember wordt gewonnen van de gemberplant uit de wortelstok. De officiële naam van gember is Zingiber officinale. Gember is een tropische plant waardoor je hem zelf ook in huis kan kweken. 

Gebruik verse gember

Je kunt het voor veel verschillende drankjes en gerechten gebruiken. Gebruik gember bijvoorbeeld als rasp in een wok gerecht voor extra smaak en pit. Gember is er in verschillende vormen, zo is er gember konfijt, gembersiroop, gembersap, gemberpoeder en ook gember supplementen. Gember wordt ook gebruikt in allerlei zoete gerechten zoals in een cake of de welbekende gemberkoekjes.  

Verse gemberthee

Dit is heel makkelijk zelf te maken. Je kan hiervoor gember in plakjes snijden, dit in een thee mok doen en er heet water bijgieten. Met G’nger pure gembersappen is dit nog makkelijker. Doe hiervoor 15-30 ml G’nger Pure of Original in je thee mok en giet hier heet water bij. Is je thee wat te pittig of scherp? Voeg er dan wat honing bij! Je kan ook variëren met schijfjes sinaasappel of citroen of een kaneelstokje in je thee voor extra smaak.

Kun je verse gember rauw eten?

Gember heeft verschillende gezondheidsvoordelen dus lijkt het misschien een goed idee om het rauw te eten. Toch is gember niet bedoeld om rauw te eten maar om te verwerken in gerechten of in je drankje. Op deze manier krijg je makkelijk genoeg binnen om de gezondheidsvoordelen te ervaren. Verder maakt het andere gerechten lekkerder waardoor je makkelijker je dagelijkse portie groente en/of fruit binnenkrijgt!

verse gember

Verse gember bewaren

Dit kun je het beste doen door hem in de koelkast te bewaren. Rol hiervoor de gember in een stuk keukenpapier en doe de gember in een plastic zakje. Leg het plastic in de koelkast. G’nger gembersappen kun je ongeopend bewaren tot de houdbaarheidsdatum die op de fles staat. Is de fles geopend? Dan kun je G’nger gembersap ongeveer 3 weken bewaren in de koelkast. Zelf gemberthee maken en bewaren kan in een thermofles. Lekker voor op pad!

Houdbaarheid verse gember

Na aankoop en bij juist bewaren in de koelkast is het ongeveer 3 weken goed. Wil je een langere houdbaarheid? Bewaar hem dan in de vriezer! Hier is de gember ongeveer 3 maanden houdbaar. Onze gembersappen kan je ook invriezen. Het is handig om hiervoor een ijsblokjesvorm te gebruiken. Doe het gembersap in de ijsblokjesvorm en leg het in de vriezer. Zo kan je makkelijk een ijsblokje pakken voor in je thee of limonade en heb je handige porties. 

 

Meer inspiratie op doen? Volg ons dan ook op Instagram @gnger.eu voor meer inspiratie en recepten.

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024