Gember: 10 redenen waarom het zo goed voor je is

Gember: 10 redenen waarom het zo goed voor je is

We horen steeds vaker dat gember goed voor je is. En gembersap gezond is. Maar waarom is het zo goed voor jou en je gezondheid? In deze blog lees je meer over gember: 10 redenen waarom het zo goed voor je is. Ook lees je over het gebruik van gember, hoeveel gember mag je per dag en hoe kan je gember gebruiken?

Inhoudsopgave

Gember goed voor

Gember wordt ook wel een wondermiddel genoemd. Dit omdat gember veel gezondheidsvoordelen heeft. Niet gek dus dat gember al honderden jaren wordt gebruikt. 

Geeft een natuurlijke kick

Het gebruik van gember en gembersappen is goed voor een natuurlijke kick. Zo kun je het gebruiken ter vervanging van je koffie als je liever geen cafeïne drinkt of mag drinken in verband met zwangerschap.

Gember ontstekingsremmend

Gember kan ontstekingsremmend werken. Het is dus ook goed te gebruiken als natuurlijke onstekingsremmer bij ziekte en andere (chronische) klachten.

Verlichten van pijn

Het gebruik van gember kan ook pijn verlichten. Zo kan het helpen bij bijvoorbeeld menstruatiepijn of bij spierpijn. Probeer eens een gembershot in plaats van paracetamol!

gemberplant

Gember bij verkoudheid

Voel je een verkoudheid opkomen? Gember kan ook goed werken bij verkoudheid. Door de verschillende vitamines die het bevat kan het je immuunsysteem verwerken.  Ook bevat gember anti-bacteriële eigenschappen.

Afvallen

Gember kan helpen bij het afvalproces omdat gember het hongergevoel verminderd. Verder bevat G’nger gembersap geen toegevoegde suikers en weinig calorieën en past het goed in elk dieet! 

Gember goed voor maag

Gember is ook goed voor de maag. Zo helpt het bij verschillende maag- en darmklachten omdat het de spijsvertering stimuleert. En kan het helpen bij brandend maagzuur, obstipatie en een opgeblazen gevoel.

Gember 10 redenen waarom het zo goed voor je is

Misselijkheid

Gember kan goed helpen bij wagenziekte of (ochtend)misselijkheid bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap. 

Gember goed voor lever

Zo bevat gember ontgiftende eigenschappen, waardoor je lichaam gif- en afvalstoffen kwijtraakt. Het is dus ook goed voor de lever, als je bijvoorbeeld een avond te diep in het glaasje hebt gekeken.

Goed voor je huid

Gember is ook nog goed voor je huid. Zo stimuleert het de doorbloeding en zorgt voor een gezonde en egale huid. Gember kan zelfs helpen bij huidproblemen als acne!

Smaakmaker

Gember heeft genoeg gezondheidsvoordelen en is door de pittige smaak een echte smaakmaker. Vind je gember te pittig? Drink je G’nger gembersappen dan met een beetje honing of agave siroop.

Hoeveel gember per dag?

Een vraag die vaak gesteld wordt is hoeveel gember mag je ongeveer per dag gebruiken? Wij adviseren om ongeveer 60ml G’nger gembersap te gebruiken. Kijk vooral naar hoeveel je zelf lekker vindt!

Hoe gember gebruiken?

Gember en gembersappen kan je op verschillende manieren gebruiken. Zo kun je een scheut door je thee of water doen, gebruiken als shot maar ook tijdens het koken. Genoeg opties dus!

Meer inspiratie op doen? Volg ons dan ook op Instagram @gnger.eu voor meer inspiratie en recepten.

Deze blogpost is ter informatie en kan niet gebruikt worden ter vervanging van advies van een medisch expert of het gebruik van medicijnen. 

Bronnen:

Ginger in gastrointestinal disorders: A systematic review of clinical trials, via: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6341159/pdf/FSN3-7-96.pdf.

Ginger on Human Health: A Comprehensive Systematic Review of 109 Randomized
Controlled Trials, via: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7019938/pdf/nutrients-12-00157.pdf.

Ginger Extract Suppresses Inflammatory Response and Maintains Barrier Function in Human Colonic Epithelial Caco-2 Cells Exposed to Inflammatory Mediators, via: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28369951/.

Anti-Oxidative and Anti-Inflammatory Effects of Ginger in Health and Physical Activity: Review of Current Evidence, via: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3665023/.

 

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024