boven de €45 gratis verzending

Waarom Sam G’nger begon!

Waarom Sam G’nger begon

In 2021 startte Sam met G’nger. Maar hoe kwam ze op dit idee en waarom? In deze blog lees je waarom Sam G’nger begon.

Inhoudsopgave

Hoe het begon

Sam is zelf altijd erg groot fan geweest van gember. Ze merkte dat het goed hielp bij haar PDS (Prikkelbaar Darm Syndroom). Op een gegeven moment was ze het snijden en raspen van gember zat en ging ze opzoek naar een gembersap om te gebruiken in de thee en als shot. Er waren wel gembersappen op de markt, maar deze bevatten of toegevoegde suikers of bestonden voornamelijk uit andere vruchtensappen. Dit is één van de redenen waarom sam G’nger begon. Dat moest anders dacht Sam en zo begon ze met het maken van eigen gembersappen. Na veel testen was G’nger klaar voor de verkoop!

Makkelijk in gebruik

Een van de redenen dat Sam begon met G’nger gembersappen is het gemak. Met de G’nger Pure heb je een gembersap van maar liefst 94% gember in huis. G’nger gembersap is makkelijk in gebruik, je hoeft ‘s ochtends niet lang in de keuken te staan voor je gembershot of gemberthee! Verder is G’nger ook nog helemaal biologisch. 
 

Gembersap zonder toegevoegde suikers

Wat voor Sam ook belangrijk was in een gembersap is dat het geen toegevoegde suikers bevat. Daarom bevat G’nger gembersap geen toegevoegde suikers. Gember is namelijk van nature al pittig genoeg! Als je G’nger Pure te scherp of pittig vindt kan je gaan voor de G’nger Original. Deze is wat zoeter maar nog steeds zonder toegevoegde suikers. G’nger Original bevat namelijk 42,2% gember en is verder aangevuld met witte druivensap, citroensap en vlierbloesem aroma. 
Waarom Sam G'nger begon
Waarom Sam G'nger begon

Gember gezondheidsvoordelen 

Gember kan verschillende gezondheidsvoordelen hebben. Zo hielp het Sam bij het verminderen van haar klachten bij haar PDS (Prikkelbaar Darm Syndroom). Ze ervaarde vaak een opgeblazen gevoel en het drinken van gembersap ging dit nare gevoel tegen. 

Gember heeft ook nog andere gezondheidsvoordelen. Zo kan het ontstekingsremmend en pijnstillend werken bij bijvoorbeeld menstruatie- of spierpijn. Ook kan het zwangere vrouwen helpen bij (ochtend)misselijkheid en boost het je immuunsysteem tijdens een (opkomende) verkoudheid. Genoeg redenen dus om aan de slag te gaan met G’nger gembersappen!

Hoeveel gembersap per dag? Een veelgestelde vraag. Wij raden ongeveer 60ml gembersap per dag aan. 

Volg ons op Instagram @gnger.eu voor meer inspiratie en recepten.

Bronnen:

Ginger on Human Health: A Comprehensive Systematic Review of 109 Randomized Controlled Trials, via: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7019938/pdf/nutrients-12-00157.pdf.

Ginger in gastrointestinal disorders: A systematic review of clinical trials, via: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6341159/pdf/FSN3-7-96.pdf.

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting

Wil jij op de hoogte blijven van de lekkerste G’nger recepten en nieuwe producten?
Schrijf je dan nu in!

© 2024