Hormoonexpert over gember en de voordelen

Hormoonexpert over gember en de voordelen

In deze blog neemt hormoonexpert Ingrid Wassenaar je mee in haar ervaringen met gember en G’nger en wat volgens haar de (gezondheids)voordelen hiervan zijn. Dus lees verder voor het verhaal van de hormoonexpert over gember en de voordelen.

Inhoudsopgave

De hormoonexpert

Ingrid Wassenaar is hormoontherapeut en voedingstherapeut met daarnaast een achtergrond in de verpleegkunde. Een aantal jaar geleden ging ze op onderzoek omdat ze zich niet zo fit, energiek en gezond voelde. Ze kwam toen terecht bij de hormoonhuishouding. Ze kwam er achter dat er belangrijke tools zijn om je hormonen in balans te krijgen. Doordat ze zich hier meer in ging verdiepen en aan de slag ging met haar eigen hormoonhuishouding merkte ze als snel dat ze zich veel beter voelde. Gember en gembersap drinken is één van de dingen die haar daarbij geholpen hebben. 

Gember

Gember en gembersap drinken is dus één van de dingen die Ingrid geholpen heeft bij haar hormoonhuishouding en het terug krijgen van haar energie.

`Ik zorg ervoor dat ik mijn ochtend start met een shot verse gember, nuchter (mengen met wat lauw water). Zo houd ik mijn maagsap lekker zuur wat bijdraagt aan een betere vertering, gezondheid 🦠 en een evenwichtig hormoonbalans.´

Gembershot

Je kunt G´nger gebruiken in de thee of als limonade maar is ook goed te gebruiken als shot. Dit geeft een lekkere kick in de ochtend of tijdens je middagdip.
 

`Ik neem de gembershot van G´nger. Dit is pure gember. Biologisch en zonder toevoegingen. Hierdoor hoef ik zelf ‘s ochtends niet hele taferelen in de keuken uit te halen😅 Ik gebruik de pure variant (wel met pittig randje) De original is iets zoeter, vleugje vlierbloesem aan toegevoegd (aroma).´

hormoonexpert over gember en voordelen

Gembervoordelen

Gember heeft verschillende voordelen voor de hormoonhuishouding. Dit heeft Ingrid zelf ervaren. Zo kan het je maagzuur optimaliseren en kan het ontstekingsremmend werken. En werkt gember tegen misselijkheid. Hieronder lees je daar meer over.

Hormoonexpert over gember en voordelen

Maagzuur optimaliseren

Gembersap drinken als shot of in je thee kan helpen om spijsverteringsproblemen en misselijkheid te verlichten. Door het drinken van gembersap in de ochtend houdt Ingrid haar darmflora gezond. 

‘Wanneer je maag of spijsverteringsproblemen hebt is het aan te raden om je maagzuur te optimaliseren.

Want hoe zuurder je maag hoe beter de bacteriën afgebroken kunnen worden (hallo gezond darmflora 💚), hoe beter je vitamine B12 aanmaak (hallo energie 💨 ) en hoe beter je eiwitten kunt omzetten naar aminozuren (hallo hormoonaanmaak 🤩)

Je maag is dus een belangrijk orgaan. Maar door bijv stress, eenzijdige voeding, intoleranties, bewerkte voeding en het eten van (veel) suikers kan je maagzuur beïnvloed worden.’

Ontstekingsremmend

‘Daarnaast werkt gember ontstekingsremmend, is het een boost voor je immuunsysteem, geeft het een verzadigd gevoel en draagt het bij aan het afvalproces. Jezelf gezond houden is zo moeilijk nog niet😁’

Wil je meer weten of Ingrid Wassenaar of haar verhaal over gember en G´nger nalezen? Klik dan hier voor haar Instagram pagina.

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024