Gember kurkuma shot

Gember kurkuma shot

De perfecte gember kurkuma shot. Je vind hier hoe je gemakkelijk zonder slowjuicer een gember kurkuma shot maakt. Als iedereen weer verkouden is heeft je immuunsysteem een flinke boost nodig om alle virussen tegen te gaan. Gember en kurkuma hebben beiden voordelen voor jouw immuunsysteem. 

Inhoudsopgave

Gember kurkuma shot gezond

Er zijn altijd veel vragen waarom een gember kurkuma shot gezond is. Daarom zijn wij voor jullie op zoek gegaan naar antwoorden. 

Gember voordelen

Wil je alles weten over de voordelen van gember? Hier schrijven wij wel vaker over. Dus wil hier meer over weten? Bekijk dan ook de pagina G’nger Inspiratie. Hieronder een paar voordelen in het kort op een rij:

  • Ten eerste vermindert het symptomen van misselijkheid, bijvoorbeeld bij zwangere vrouwen
  • Het kan daarnaast een pijnstillende werking hebben
  • Het is mogelijk goed voor een gezonde spijsvertering
 

Waar is kurkuma goed voor?

Kurkuma is een okergeel kleurige poeder. Ook wel de geelwortel genoemd. Hij wordt vaak gebruikt in de Aziatische keuken. De wortel is afkomstig van de kurkumaplant, ook wel ‘Curcuma Longa’ genoemd. De specerij wordt veel gebruikt in Indiase Ayurvedische geneeskunde. Geelwortel bevat verschillende verbindingen met werkzame stoffen: Curcuminoïden. In de volksmond ook wel Curcumine genoemd.

Onderzoekers kwamen er achter dat Curcumine 20 maal beter wordt opgenomen als je het mengt samen met zwarte peper (bron). 

Kurkuma gezond?

  • Ten eerste kan Curcumine een positief effect hebben op jouw darmfunctie. Het helpt tegen een opgeblazen gevoel en voorkomt te veel gas in het lichaam (bron)
  • Daarnaast wordt Curcumine ook al eeuwenlang gebruikt om soepele gewrichten te ondersteunen (bron

Gember kurkuma shot zonder slowjuicer

Je kunt gember en kurkuma persen in een slowjuicer, maar die hebben we niet allemaal op het aanrecht staan. Daarom hebben wij hier een super simpel recept voor jouw Gember Kurkuma Shot. Zo kun jij zelf gembershots maken:

Gember kurkuma recept

Je hebt voor het recept de G’nger Pure of G’nger Original nodig. Dit is afhankelijk van hoe goed jij tegen de pittigheid van gember kunt. De Pure is namelijk een stuk heftiger (94% gember), dan de Original (42,2% gember). Daarnaast heb je een hoog kwalitatieve kurkuma poeder nodig. 

Je doet maximaal 60ML gembersap in een shot glas. Vervolgens doe je hier een halve eetlepel kurkuma bij. Je hebt hier niet heel veel van nodig. Vervolgens roer je dit heel goed door elkaar heen. TIP! Doe niet je mooiste kleding aan, want kurkuma gaat niet meer uit je kleding als je knoeit. Je kunt er eventueel als laatste ook nog wat honing aan toevoegen. Gember en kurkuma zijn namelijk heftige ingrediënten en honing maakt zo’n shot net wat draagbaarder. En daar heb je jouw gember kurkuma shot!

gember kurkuma shot
is kurkuma gezond

Gember kurkuma shot kopen

Ben jij ook overtuigd van de combinatie van kurkuma en gember? Maak dit recept dan gemakkelijk door één van onze gembersappen te mengen met kurkuma poeder. Zo ben jij snel klaar en heb je bijna niks nodig in huis! Onze gembersappen zijn na openen 3 weken houdbaar in de koelkast. 

Meer inspiratie op doen? Volg ons dan ook op Instagram @gnger.eu voor meer inspiratie en recepten. In onze shop kun je G’nger Pure & G’nger Original gembersap kopen. 

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024