Alles over de gemberwortel

Alles over de gemberwortel

Gemberwortel: alles wat je wilt weten over de wortel itself. De wortel is onwijs populair. Waar we voorheen het liefst een groene thee uit een zakje dronken, doen de meeste nu een aantal schijfjes gember in heet water. Of nog makkelijker ze voegen een scheutje G’nger toe aan hun thee. Ook nog eens 10x sterker dan de gemberwortel zelf. Er gaan nogal wat speculaties rond over de gezonde effecten van de gemberwortel. En wij zijn op zoek gegaan naar antwoorden. 

Inhoudsopgave

Verse gember

Gemberwortel komt oorspronkelijk uit Zuid-Oost Azië. Er zijn wel 50 verschillende soorten gember, die van G’nger komt uit Peru. Deze heeft een extra pittige smaak waardoor er ook geen extra toevoegingen nodig zijn. Puur natuur!

De gemberwortel komt van een plant: De Zingiber officinale. De wortelstok wordt gebruikt om gember van te maken. Hij wordt geoogst als de bladeren in de herfst uitvallen, vervolgens worden de wortelstokken opgegraven en daarna gedroogd in de schaduw. Dan weet je dat ook weer! 

Gemberwortel kopen

Je kunt gemberwortel kopen in de supermarkt, bij de groenteboer of op de markt. Wil je gemberwortel gebruiken als shot of thee, dan kun je ook denken aan gembersap. Wij van G’nger hebben een pure gembersap waarbij 94% gember in zit. Zo heb jij geen sapcentrifuge meer nodig en hoef jij niet onnodig een gemberstronk te schillen. 

Hoe bewaar je verse gemberwortel?

Als je toch een gemberwortel gekocht hebt kun je deze het beste bewaren in de koelkast. In een plastic zak (het liefst vacuüm). Gember kun je ook in de fruitmand bewaren of naast je waterkoker, maar in de koelkast blijft hij langer houdbaar, circa 3 weken. 

G’nger gembersap is houdbaar tot de datum op de fles. Als de fles open is, is hij in de koelkast nog circa 3 weken houdbaar. Net zo lang als een gemberstronk dus! 

verse gember

Verse gember recepten

Je kunt gember voor meerdere doeleinde gebruiken. Als gemberthee, gembershot, limonade met gember, mocktail, cocktail maar het kan ook gebruikt worden in gerechten. WOW! Deze wortel is dus echt multi-inzetbaar. Dus waar wacht je nog op? Wij weten het wel en kunnen geen genoeg krijgen van gember.

Verse gember thee

Overal waar je komt bestellen mensen om je heen in de horeca gemberthee. Dit is dan ook waar we in Nederland de gemberwortel het meest voor gebruiken. Maar hoe maak je dan die ultieme gemberthee? Hoeveel gemberwortel moet hierin of beter gezegd hoeveel G’nger heb je nodig voor één gemberthee. 

Gemberthee benodigdheden

  • 1 eetlepel G’nger gembersap (24 verse gember thee uit één 250ML fles)
  • OF 10 dunne plakjes verse gember
  • Gekookt water
  • Eventueel een schijftje sinaasappel of citroen

Hoe maak je gemberthee? 

Je maakt gemberthee door gekookt water te maken en ondertussen één eetlepel G’nger OF 10 dunne plakjes verse gember wortel te pakken. Deze doe je alvast in een theemok. Vervolgens kun je ook nog een schijfje sinaasappel of citroen toevoegen. Als laatste doe je het gekookte water in de theemok en daar is je perfecte gemberthee! 

gemberwortel

waar is gemberwortel goed voor?

Naast dat verse gember thee natuurlijk super lekker is, heeft het ook nog eens veel voordelen. Zo heeft het een pijnstillende werking, boost het je immuunsysteem, werkt het super tegen het welbekende opgeblazen gevoel en kan het ontstekingsremmend werken. Vergeet daarnaast natuurlijk niet dat gember lekker pittig is en je jouw dag meteen met een kick-start begint. 

Wil jij meer informatie over de voordelen van gember? Dan kun je het beste de blog van Drs. van den Boom lezen! Zij beschrijft alle voordelen rondom gember. De blog kun je vinden op onze pagina ‘G’nger Inspiratie’.

Volg ons @gnger.eu op Instagram voor meer inspiratie en recepten. In onze shop kun je G’nger Pure gembersap kopen. 

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024