boven de €45 gratis verzending

Gember thee drinken als je zwanger bent

GEMBERTHEE DRINKEN ALS JE ZWANGER BENT

Gember en zwanger zijn is de perfecte match. De gemberwortel is één van de gezondste planten in de wereld. De voedingsstoffen in gember geven je weerstand een boost. Gemberthee kan daarom ook perfect helpen als je zwanger bent. Maar waarom?

Is gember goed als je zwanger bent?

Gember is een perfect middel om ochtendmisselijkheid tijdens de zwangerschap tegen te gaan (zie onderzoek). Eén gembershot per dag is meer dan voldoende. 

Ben je zwanger? Je kunt gember inzetten bij twee kwaaltjes: misselijkheid & braken. Uit onderzoek is gebleken dat gember veilig is om te nemen tijdens de zwangerschap en dat het deze kwaaltjes kan verminderen. 

Gemberthee zwanger?

Eén van de manieren waarop je gember kunt gebruiken tijdens jouw zwangerschap is als gemberthee. Hoe kan je met G’nger de lekkerste gemberthee maken als je zwanger bent: 

Recept gemberthee zwanger

Doe één theelepel G’nger Pure in een theemok en voeg hier kokend water aan toe. Wij raden aan om er verder niks bij in te doen tenzij je daar behoefte aan hebt. We kunnen ons voorstellen dat als je misselijk bent je er geen honing aan toe wilt voegen. Heb je daar wel zin in? Go for it! Verse gemberthee van G’nger kan verlichting bieden voor je maag- en darmstelsel.

Tip: kamille schijnt ook te helpen tijdens zwangerschapsmisselijkheid. Je kunt G’nger ook toevoegen aan jouw kamille thee om de smaak iets te verzachten. 

Recept gembershot zwanger

Je kunt ook elke ochtend starten met een gembershot om zo snel mogelijk van je misselijkheid af te komen. Wij raden aan om niet meer dan 60ML gembersap te drinken van een gembershot als je zwanger bent. 

Gemberthee drinken als je zwanger bent

Zwangerschapsmisselijkheid

Gedurende het eerste trimester is maar liefst 8/10 vrouwen misselijk. Vaak gebeurd dit in de 9e zwangerschapsweek. 

De exacte oorzaak van misselijkheid en overgeven tijdens een zwangerschap is niet bekend. Er zijn een aantal dingen die een rol kunnen spelen: zwangerschapshormoon, andere hormonen zoals progesteron, oestrogenen en schildklierhormonen, aanleg in je familie of vermoeidheid. 

Het zou kunnen dat jij jouw zwangerschaps kwaaltjes op een natuurlijke manier kunt verbinden. Daarnaast kan gember helpen tegen de misselijkheid, blijkt uit meerdere onderzoeken. 

Welke gembersap als ik zwanger ben? 

Als je zwanger bent kun je het beste gebruik maken van producten waar zo min mogelijk andere dingen aan toegevoegd zijn, in het speciaal suikers. Deze wil je vermijden. Daarom kun je van G’nger gembersap het beste gebruik maken van G’nger Pure gembersap. Deze is verkrijgbaar in 250ML en 500ML glazen flessen. 

Waarom jij G’nger gembersap moet kopen!

Tja waarom jij G’nger gembersap moet komen? Nou?! Naast dat G’nger super lekker en gezond is bevatten onze gembersappen GEEN toegevoegde suikers en is het PURE gembersap. Easy as that!

Daarnaast heeft gember verschillende voordelen:

 • Gember is goed voor je huid
 • Gember geeft een natuurlijke kick
 • Gember werkt ontstekingsremmend
 • Gember werkt tegen misselijkheid
 • Gember helpt tegen een opgeblazen gevoel
 • Gember werkt bij verkoudheid
Gemberthee drinken als je zwanger bent

Overige voordelen aan gember

Naast dat gember helpt tegen ochtendmisselijkheid en braken tijdens de zwangerschap. Heeft gember nog talloze andere voordelen. Zo kun je samen met jou partner genieten van gembersap! Hier een rijtje waarom jij altijd gembersap zou moeten drinken en niet alleen tijdens de zwangerschap: 

 • Pijnstillende werking
 • Boost en geeft ondersteuning aan het immuunsysteem vanwege de antibacteriële eigenschappen
 • Je hebt minder verlangen naar zoetigheid, en het kan daardoor helpen in de gewichtsbeheersing
 • Het kan ontstekingsremmend werken, bijvoorbeeld bij een keelontsteking 
 • Een ideale kick-start van je dag
 • Werkt bevorderlijk voor de spijsvertering, en werkt daardoor goed tegen het welbekende opgeblazen gevoel 

Lees hier meer over in de blog met Drs van den boom. Deze kun je vinden bij onze pagina G’nger Inspiratie. 

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting

Wil jij op de hoogte blijven van de lekkerste G’nger recepten en nieuwe producten?
Schrijf je dan nu in!

© 2024