Citroen gembershot

Citroen gembershot

G’nger wordt natuurlijk voornamelijk gemaakt van verse gember. Echter is citroen het tweede belangrijkste ingrediënt. Wat is de werking van een citroen gembershot? Waarom is gember met citroen gezond? En hoe kan deze combinatie helpen bij het afvallen? Dat lees je in deze blog.

Een shot van pure gember heeft een peperige en pittige smaak en kan nogal heftig zijn. Door citroen in je gembershot krijgt het een wat frissere en minder scherpe smaak. Vind je een shot G’nger pure te heftig? Lees dan verder voor een gembershot met citroen en hoe je deze gembershot maken kan.

Inhoudsopgave

Gezondheidsvoordelen

In onze blog IS GEMBER GEZOND? Lees je waar gember allemaal tegen kan werken. De citroen die in onze gembersappen verwerkt zit heeft ook nog een aantal gezondheidsvoordelen.

Zo blijkt uit wetenschappelijke onderzoek dat citroen sterke ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen heeft. Verder verbeterd citroen je immuunsysteem doordat citroen antibacteriële en antivirale effecten heeft. Gember met citroen is daarom goed te gebruiken bij beginnende verkoudheid of keelpijn.

Gember en citroen afvallen

Helaas bestaat er geen wondermiddel om af te vallen. Maar het drinken van een gembershot met citroen kan wel bijdragen aan dit proces, het verminderd namelijk je hongergevoel. Wanneer je wilt afvallen is het sowieso goed om veel te drinken zodat je lichaam goed gehydrateerd wordt. G’nger bevat geen toegevoegde suikers en weinig calorieën en kan dus veilig gebruikt worden in elk dieet.

Met onze gembersappen heb je geen recept meer nodig om zelf een citroen gembershot te maken. Al kan je aan de hand van onderstaand recept een gembershot maken met extra citroen. Houd je van pittig? Ga dan voor de G’nger pure. Met onze G’nger original gembershots heb jij voor 4 weken genoeg shots om je dag doordeweeks goed te beginnen.

Gembersiroop maken

Recept gembershot met extra citroen

Ingrediënten:

  • 15 ml G’nger gembersap
  • 1 citroen

Bereiding:

  1. Pers de citroen uit.
  2. Doe het citroensap in een shotglas
  3. Vul de rest van het glas aan met G’nger gembersap
  4. Voeg eventueel honing of agavesiroop toe om het wat zoeter te maken.
 

Ready, set, shot!

Volg ons @gnger.eu op Instagram voor meer inspiratie en recepten.

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024