Voordelen van gember door: Drs van den Boom

Voordelen van gember door: Drs. van den boom

Graag zou ik mezelf willen voorstellen. Als arts en daarnaast voormalig topsporter ben ik altijd geïnteresseerd geweest in een gezond én gebalanceerd leven. Ik probeer dan ook de reguliere geneeskunde te combineren met een gezonde levensstijl, en geef tips over hoe men met behulp van natuurlijke en goede voedingsmiddelen klachten kan verminderen en nog belangrijker: voorkomen! 

Zodoende ben ik mezelf gaan verdiepen in het gebruiken van Gember als dagelijkse ondersteuning in mijn routine. Ik ben van mening dat kwaliteit essentieel is als het gaat om voedingsmiddelen, helaas is het tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend dat we kwalitatieve producten kunnen vinden in supermarkten, maar ook niet online! Zodoende ben ik terecht gekomen bij het bedrijf G’nger. De gembersappen van G’nger zijn namelijk gemaakt van biologische gemberstronken en daarmee 100% natuurlijk, biologisch én het bevat geen toegevoegde suikers. Dit is uniek, want veelal zijn er aan gembersappen onnodig suikers toegevoegd.

Inhoudsopgave

Mijn eerste blog voor G’nger

Voor mijn eerste blog voor G’nger wil ik graag een aantal gezondheid bevorderende eigenschappen van gember als kruidengeneesmiddel benoemen. 

Gember is een veelgebruikt aromatisch en scherp specerij, en wordt wereldwijd al meer dan 2500 jaar als kruidengeneesmiddel ingezet bij vele uiteenlopende gezondheidsproblemen, waaronder: chronische ontstekingsziekten, spijsverteringsklachten, hoge bloeddruk, en zelfs bij diabetes type 2 en migraine klachten. Vanwege de vele bioactieve stoffen die in gember zitten (meer dan 100) heeft gember een tal aan gezondheid bevorderende eigenschappen. Ik zal er een aantal (want téveel om op te noemen) voor je onderstaand op een rijtje zetten.

voordelen gember door noor van den boom
"G'NGER GEEFT MIJ ENERGIE. EN PAST HELEMAAL IN MIJN OCHTENDRITUEEL." - DRS VAN DEN BOOM

De voordelen van Gember

  • Werkt pijnstillend
  • Help tegen misselijkheid
  • Ondersteunt het immuunsysteem vanwege de antibacteriële eigenschappen
  • Verminderd de drang naar zoetigheid, en kan dus helpen in de gewichtsbeheersing
  • Werkt ontstekingsremmend, zo is het bijvoorbeeld goed te gebruiken bij keelontsteking
  • Zorgt voor energieopwekking, een ideale kick-start dus van je dag
  • Bevorderd de spijsvertering, en gaat daarmee een “opgeblazen gevoel” tegen

Zelf gebruik ik een gembershot van G’nger in de ochtend wanneer ik mijn dag begin. Het is voor mij een heerlijke manier om mijn dag mee op te starten. Het geeft mij energie, en past helemaal in mijn ochtendritueel. Daarnaast raad ik het iedereen aan om gember sap te drinken voorafgaand aan iedere maaltijd. Het geeft je spijsvertering een “boost” en zorgt ervoor dat je minder drang krijgt naar zoetigheden. Daarnaast zorgt het ervoor dat ik na de maaltijd minder last heb van een “opgeblazen gevoel”. 

Gezien de huidige pandemie waarin we zitten is het meer dan ooit essentieel om goed voor ons lichaam te zorgen. Doe hierin vooral waar jij jezelf goed bij voelt, én luister naar je lichaam. Het is zo belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen en het te voeden met kwalitatief goede producten. Zodoende zou ik dan ook iedereen die gember als ondersteuning voor zijn/haar gezondheid wil uitproberen de gembersappen van G’nger aanbevelen. 

Hebben jullie nu naar aanleiding van bovenstaande vragen, of suggesties voor een vervolg blog?! Laat het me dan vooral weten. Ik help jullie graag, en hoop dat ik vele van jullie kan inspireren om de voordelen van gember te ervaren in jullie dagelijkse leven. 

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024